top of page

Yhteisötaideteos Sydänsyli

Osana Suomen satavuotista juhlavuotta

Yhteisötaideteos Sydänsyli koostuu 1000:sta yksittäisestä Omakuvasta, jotka nivoutuivat yhteen 100:n neliön installaatioksi. Teos kuvastaa yksilöiden uniikkiutta yhteiskunnan kaikilta osa-alueilta ja sen on tarkoitus nostattaa yksilöissä sisältävän aineettoman rikkauden arvoa.  

 

Teokseen osallistettiin laaja-alaisesti erilaisia ja erityisiä yhteiskuntaryhmiä, katsomatta yksilön ikää, kokoa, väriä, taustaa, statusta tai habitusta. Näin yksilön arvostus, luovuuden tuottama elämys ja yhdessä tekemisen voima tulevat näkyville.

 

Teos on konkreettinen muisto yhdessä tekemisen voimauttavasta kokemuksesta ja sitä esitetään otettavaksi lahjaksi tämän ajan taideteoksena 100 -vuotiaalle Suomelle.

Taideteokset on toteutettu Taidesukellus -menetelmällä ja työpajojen osallistujat olivat 2-94vuotiaita

Lataa esite

Suomen suurin

yhteisötaideteos

Oma kädenjälki historian kirjoissa
Lopputulos

Yhteisötaideteos Sydänsyli huipentui vuoden 2017 lopussa näyttelyyn, jossa teokset koottiin jättimäiseksi sadan neliön spektaakkeliksi. Kaikki Sydänsyliin osallistuneet kutsuttiin näyttelyyn.

 

Yhteisötaideteos Sydänsylistä toteutetaan yhteistyössä Metropolia ammattikorkeakoulun kanssa verkkotaideteos, johon taidesukeltajien luomat työt tallentuvat.

Yhteisötaideteos Sydänsyli on Suomen suurin yhteisöllinen installaatio.

Kommentteja

Palautteita ja kokemuksia taidesukeltaneilta

Referenssejä

Jukka Kurttila, Finlayson

”Taidesukellus saa kyynisenkin luovan mielen riisuuntumaan aseistaan. Antamalla itselleen luvan olla säännöistä vapaa sekä lopputuloksesta auttamattoman tiedostamaton, ihminen saa taidesukelluksessa tunnepuolen kokemuksia, joista päällimmäisinä mieleen nousevat riemu, hämmästys ja lapsenomainen uteliaisuus.”

Antti Salminen, asiantuntija, MA in Design, TEKES

"Olen tutustunut Paula Rusokallion taidepedagogiikkaa ja yhteisötaidetta välineenä käyttävään Creatimagia-opetuskonseptiin. Kokemukseni mukaan kuvallista ilmaisua ja taiteella osallistamista hyödynnetään melko vähän esimerkiksi yritysten HR-koulutuksessa, vaikka siinä on paljon rikastuttavaa ja kulttuurista potentiaalia niin yksilö- kuin yhteisötasolla. Tästä syystä pidän Rusokallion hanketta hyvänä avauksena yhdistää luovaan sisältöä esimerkiksi henkilöstön koulutukseen." 

Uudenmaan liitto

” Hanke yhdistää innovatiivisesti yksilötason voimauttavan itseilmaisun sekä yhteisöllisen taideteoksen luomisen. Hanke myös osallistaa yhteiskunnan ryhmiä.”   

Tom Malmberg, Tikkurila Oyj

” Tikkurila Oyj on mukana tukemassa Creatimagiaa Suomi 100 yhteisötaideteos Sydänsyli- hankkeessa.

 Lähdimme mukaan tukemaan Creatimagiaa maalien muodossa, koska koimme

Paula Rusokallion Creatimagian innovatiiviseksi yritykseksi.

-

Pidin erityisesti Creatimagian ennakkoluulottomasta lähestymisestä ja uudenlaisesta tekniikasta tehdä taidetta, jossa myös Tikkurilan laadukkaat tuotteet pääsevät hyvin oikeuksiinsa.

Haluamme tukea yksinään toimivan taiteilijan ponnistusta toteuttaa huikea

Suomen suurin, historiallinen yhteisötaideteos.

-

Toivoisin, että myös muut tahot lähtisivät mukaan tukemaan Creatimagian arvokasta työtä.”

bottom of page