Taidesukellus - Vain varhain aamuisin maailma näyttää salaisuuksiaan - Paula Julia Rusokal

Taidesukellus®-ohjaajakoulutus

Ryhdy luovuuden fasilitaattoriksi. Tarjoamme sinulle mahdollisuuden kouluttautua Business-puolen Taidesukellus®-ohjaajaksi patentoidun menetelmän avulla.

Seuraava koulutus alkaa maaliskuussa 2023.

Tervetuloa mukaan!

Mikä AIST™?

Taidesukellus® AIST™ (Art Immersion Supervisor Training) Business on monimuotoinen koulutusohjelma (8 kk), joka yhdistelee sisällöissään kuvataidetta, vuorovaikutustaitoja ja luovuuden fasilitointia. Ohjelma “törmäyttää” osallistujan olemassa olevan tietotaidon ja taiteen äärettömät mahdollisuudet lempeällä tavalla. Lopputuloksena syntyy muotoiltava luova toimintamalli yrityksiin ja organisaatioihin.

Ohjelman suoritettuasi valmistut auktorisoiduksi Taidesukellus®-ohjaajaksi, joka ohjaa työkseen patentoitua Taidesukellus®-menetelmää hyödyntäviä työpajoja.

Ohjelma ei vaadi aikaisempaa taiteellista kokemusta tai koulutusta.

KOULUTUKSEN SUORITETTUASI OLET AUKTORISOITU

ohjaamaan itsenäisesti Taidesukellus-menetelmään pohjautuvia työpajoja osana omaa, henkilökohtaista yritystoimintaasi

käyttämään Taidesukellus-konseptia virallisen Franchising-käyttöoikeuden mukaisesti

toimimaan korvausta vastaan taiteellisena vastuu- ja avustavana ohjaajana Taidesukellustehtaan sekä itsenäisten ohjaajien järjestämissä Taidesukellus-tapahtumissa ja menetelmään pohjautuvissa työpajoissa

liittymään osaksi Taidesukellus-verkostoa ja oikeutettu nauttimaan sen tarjoamista palveluista sekä osallistumaan sen toimintaan (ml. erilaiset tapahtumat ja koulutukset)

Onko sinulla kysymyksiä koulutuksesta? 
 

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden henkilökohtaiseen konsultaatioon Taidesukellus® -menetelmän perustajan Paula Julia Rusokallion kanssa. Konsultaatiossa (45 min) käydään läpi miten koulutus tukisi juuri sinun ammatillisia tavoitteitasi.

 

Olet myös lämpimästi tervetullut Q&A-infotilaisuuteen (online) keskiviikkona 7.12. klo 17-18, jolloin kerromme lisää koulutuksesta sekä vastaamme kysymyksiin.

 

Tervetuloa mukaan koulutukseen!

Kenelle?

TYÖELÄMÄKOKEMUSTA OMAAVILLE YRITTÄJILLE & AMMATTILAISILLE

 

Koulutus on suunnattu osaamispääomansa laajentamisesta kiinnostuneille ammattilaisille, jotka haluavat täydentää luovaa työkalutarjotintaan ja laajentaa osaamistaan taidelähtöisten menetelmien puolelle. Toimit jo valmiiksi esim. yrittäjänä jossakin seuraavista rooleista tai aloista:

Työnohjaajat, valmentajat, kouluttajat

Esihenkilöt, HR- ja muun ihmisläheisen työn ammattilaiset

Erilaisten luovien toimialojen ammattilaiset

Sosiaalialan, kuntoutuksen, terapian ja psykologian ammattilaiset

Taide on ääretön viestinnän väline - missä muualla soveltaisit sitä? 

URAPOLKUAAN ALOITTELEVILLE

Koulutus sopii myös ammatillisen polkunsa etsijöille. Olet kiinnostunut uudesta innostavasta ammatista taiteellisen ilmaisun ja ihmisläheisen työn parissa, ja/tai halukas yhdistämään Taidesukellus®-menetelmän osaksi jo olemassa olevaa työtäsi.

Taidesukellus ateljee työpaja.jpg

Sisältöteemat

1.

TAIDESUKELLUKSEN FILOSOFIA

Taidesukellus® -menetelmä, sen tarkoitus, tausta ja pedagogiikka. Syvennytään taiteen myytin murtamisen keinoihin sekä siihen, miten hyödyntää unia, unelmia, epätäydellisyyttä ja kaaosta perinteisten tavoite-orientoituneiden toimintamallien vaihtoehtoina. ​

2.

TAIDESUKELLUKSEN MENETELMÄT & KUVATAITEEN TEKNIIKA​T

Kuvataiteen perustekniikat sekä niiden tukemat Taidesukellus-tekniikat. Syvennytään mm. CREOPS® -ilmiö-, integraatio- ja innovaatiotekniikoihin, kuva- ja sommitteluelementteihin, maalaustekniikoihin sekä FI/EU-patentoituun UNICanvas-maalauspohjaan.

3.

KÄYTÄNNÖN HARJOITTELU

Käytännön harjoittelu on Taidesukellus®-ohjaajuuden omaksumisen kannalta opintojen keskeisin ydinalue. Syvennytään vuorovaikuttamiseen, erilaisuuden kohtaamiseen, ohjaaja-muusan rooliin sekä ryhmäfasilitoinnin vastuu- ja turvallisuuskysymyksiin. 

4.

LIIKETOIMINTA

 

Kuinka rakentaa Taidesukelluksesta kestävää liiketoimintaa. Franchising-liiketoiminnan itsenäiseen toteutukseen tarvittavat tieto ja osaaminen. Syvennytään mm. liiketoiminta- ja ansaintamalliin, hinnoitteluun, laskutukseen, hallinnollisiin tehtäviin, alihankintaan ja raportointiin. 

Mitä koulutus tarjoaa?

INNOVATIIVISTA OSAAMISPÄÄOMAA

Taidesukellus on elämyspalvelutuote, jonka patentoidulle menetelmälle on kasvava kiinnostus Suomessa ja kansainvälisesti. Konseptin menetelmiä voidaan hyödyntää monipuolisesti tiimityöskentelystä yksilöiden elämyksellisiin kokemuksiin.

 

Menetelmä soveltuu lukuisille eri aloille, niin yksityiselle kuin julkiselle sektorille.

AVAIMET FRANCHISING-YRITTÄJYYTEEN​  

Taidesukellus-ohjaajat toimivat franchising-yrittäjinä. Taidesukellustehdas tukee ohjaajien toimintaa tarjoamalla keskitetysti mm. seuraavat pääomat: 

  1. Franchising-käyttöoikeus

  2. Toimiva liikeidea ja konsepti

  3. Menetelmän markkinointi

  4. Hankintayhteistyö

  5. Vuokrattavat ateljee-tilat

  6. Malli konseptin mukaisen ateljeen perustamiseen

  7. Taidesukellus-yhteisön tarjoamat avustavan ohjaajan palkkiolliset lisätyöt

  8. Materiaali-starttipakin toimintasi aloitukseen

VAHVAN BRÄNDIN JA YHTEISÖN TUEN​  

 

Taidesukellus-ohjaajien toiminnan taustavaikuttajana on Taidesukellustehdas. Jokaisen ohjaajan tukena on vahva, vuodesta 2018 toiminut brändi, yli 5000 taidesukeltajan vakuuttavat referenssit sekä eloisa ja osaava Taidesukellus-yhteisö, ns. muusa-verkosto. Yhteisömme on enemmän kuin osiensa summa - kaikki ohjaajat ja Taidesukellustehtaan henkilöstö tekevät sydämellä töitä mahdollistaen yhteisen onnistumisen.

Ohjaajien kokemuksia

Ensimmäiset Taidesukellus-ohjaajat valmistuivat vuoden 2022 keväällä. Tutustu heihin tarkemmin alla sekä somessa @Taidesukellus.

PALLO%20Taidesukellusohjaaja%20Rauha_edi

Rauha Hartt, Taidesukellus®-ohjaaja

Kuvataiteen maisteri MFA

“Taidesukellus on siitä mahtava metodi ryhmien kanssa työskennellessä, että ihan kuka tahansa voi saada siitä paljon irti. Olen ollut mukana Taidesukelluksissa mm. sotaveteraanien kanssa, kirjanpitäjien kanssa, lasten kanssa, pankinjohtajien kanssa, syövästä toipuvien kanssa – kukaan ei ole koskaan jäänyt kylmäksi sukelluksen koettuaan.”

PALLO%20Taidesukellusohjaaja%20Tiina_edi

Tiina Suominen, Taidesukellus®-ohjaaja

Varhaiskasvatuksen opettaja, päiväkodinjohtaja, yrittäjä, työnohjaaja & valmentaja

"Taidesukellus on mielestäni aivan mieletön menetelmä, joka ei tunne rajoja ja se sopii kaikille! Ennen kaikkea haluan hyödyntää Taidesukellusta työhyvinvoinnin edistämiseen ja ylläpitämiseen niin yksilöiden kuin tiimien ja organisaatioiden tasolla.”

​​

PALLO%20Taidesukellusohjaaja%20Lilli_edi

Lilli Sukula-Lindblom, Taidesukellus®-ohjaaja

Teatteritaiteen maisteri, näyttelijä-ohjaaja-taustainen artisti

 

"Olen tuonut mm. Sairaalaklovni-toiminnan New Yorkista Suomeen. Luulin jo nähneeni ja kokeneeni kaiken. Taidesukellus avasi silmäni. Se on muodoltaan loputonta avaten uusia mahdollisuuksia ja ulottuvuuksia kaikille ja kaikkialle. Olen ollut mukana mm. kokeilemassa Taidesukellus- metodin toimivuutta muistisairaiden parissa.”

Kaisa Isomäki, Taidesukellus®-ohjaaja

Artenomi, lasten ja nuorten erityisohjaaja, sosionomi, yrittäjä

 

"Luovat menetelmät ovat aina olleet lähellä sydäntä. Ohjaajana minulla on etuoikeutettu olo, koska saan olla etulinjassa luomassa mahdollisuuksia, osallisuutta ja toivoa täysin yllättävällä tavalla, koskettamassa toisessa ihmisessä jotain, mitä olisi muuten todella vaikea tavoittaa!”

PALLO%20Taidesukellusohjaaja%20Kaisa%20I
Paula ohjaaja pallo 1.png

Paula Julia Rusokallio, Taidesukellus®-konseptin perustaja ja kehittäjä, Taidesukellus®-ohjaaja ja -kouluttaja

"Olen aina unelmoinut mahdottomia. Taide on kulkenut mukanani lapsesta saakka. Taiteen avaruudellinen äärettömyys viehättää, koska siinä saa tuntea onnistuvansa -mitä tahansa keksii, ajattelee tai tuntee. Taidesukellus oli yksi unelma, jossa kaikki epätäydellisyys, hulluus, hauskuus, ilo ja ”ihminen tässä ja nyt on riittävä” -ajattelu sai yhdistyä innovatiivisiin luoviin keksintöihin.”

 

Koulutuksen aikataulu

MAALISKUU

LA 4.3.2023 – Kickoff (Live, Helsinki)

TI 14.3.2023 – Moduuli 1: Taidesukelluksen tausta, rakenne & filosofia (Etä)

HUHTIKUU

PE-SU 31.3.-2.4.2023 – Superviikonloppu (Live, Helsinki)

Moduuli 2: Dive-ilmiöt ja työvälineet

Moduuli 3: Kuvataiteen tekniikat

Moduuli 7: Liiketoiminta I

TOUKOKUU

TI 9.5.2023 – Moduuli 4: Kuva- ja sommitteluelementit  (Etä)

KESÄKUU

LA 3.6.2023 – Moduuli 5: Muusan rooli (Live, Helsinki)

ELOKUU

TI 29.8.2023 – Moduuli 6: Erityisryhmät ja tekniikkavariaatiot  (Live)

SYYSKUU

Moduuli 8: Liiketoiminta II  (Etä)

Lopputyö

MARRASKUU

Valmistujaisjuhla (Live, Helsinki)

Opetuspäivät ovat pääsääntöisesti lauantaisin klo 12-17 sekä tiistaisin klo 17-20.* Koulutukseen sisältyvät harjoittelut toteutetaan osittain opetuspäivien yhteydessä, osittain erikseen sovittavina aikoina aidossa ateljee-ympäristössä. Koulutuksen lopputyö toteutetaan syys-marraskuussa.

*Opetusaikataulu on alustava ja saattaa muuttua ennen koulutuksen alkua. Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.

Koulutus lukuina

8

moduulia

7

harjoittelu-ohjausta

Toteutus

2023

maaliskuu-marraskuu

9

lähi- ja etäopetuskertaa

90

opetus- ja harjoittelutuntia

Palette

Nopean varaajan etu -15 % koulutuksen hinnasta on voimassa 14.12.2022 saakka.

Taidesukellus® AIST™ Business-ohjaajakoulutus

Sisältää koulutuksen sekä kaikki koulutuksen aikana tarvittavat ylelliset Taidesukellus-materiaalit (mm. FI/EU-patentoidut UNICanvas-maalauspohjat, kiilapuupohjat, akvarellipaperit, maalit, pensselit, passepartout, Muusan Sukelluspäiväkirjan sekä erilaiset Sukellus-Yllätykset), mukaan lukien materiaali-starttipakin toimintasi aloitukseen. 

Sisältää koulutus-vuoden Taidesukellus®-menetelmän franchising-käyttöoikeuden: valmiin liikeidean, keskitetyn markkinoinnin sekä siihen liittyvät materiaalit, mallin oman ateljee-tilan luomiseen, ohjaajakohtaisen s-postiosoitteen (nimi@taidesukellus.fi), vuosittaisen koulutus- ja ohjaajapäivän sekä pääsyn ohjaajien vertaisyhteisöön. 

5.130 € + alv 24 %

Koulutuksen maksun voi suorittaa 1-3 erässä. Otathan yhteyttä, mikäli olet kiinnostunut useammasta maksuerästä.

Valmistumisvuoden jälkeen vuosittainen franchising-käyttömaksu on 350 € + alv 24%. 

*Hinnat ovat voimassa 28.2.2023 saakka.

Hinta

 

Tervetuloa mukaan koulutukseen!

Kouluttajasta

Taidesukellus Paula 2.jpg

PAULA JULIA RUSOKALLIO

 

Taiteilija, yrittäjä, taiteellinen johtaja
Taidesukellustehdas Oy

Taidesukellus®-metodin kehittäjä


Taiteilija Paula Julia Rusokallio on erikoistunut taiteen myytin purkamiseen. Hän on luonut urallaan erilaisia innovatiivisia työkaluja, menetelmiä ja tuotteita matalan kynnyksen taidetoimintaan. Rusokallion töissä yhdistyvät yksilötason voimauttava itseilmaisu ja yhteisöllisyys. ​

Lisätietoa

Onko sinulla kysymyksiä koulutuksesta? Vastaamme mielellämme!

Paula Rusokallio

Taiteellinen johtaja

paula[a]taidesukellus.fi

p. 044 062 2242

Noora Sirén

Koordinaattori

noora[a]taidesukellus.fi