HAASTE
Organisaatioilla ja työyhteisöillä on jatkuvasti uusia tavoitteita, joita yksilöiden pitäisi saavuttaa: mukautua, uudistua ja tehostua kerta toisensa jälkeen. Mistä voimavarat ja resurssit tavoitteiden saavuttamiseen saadaan? Ihmisestä. Mistä ihminen löytää nämä vaadittavat voimavarat ja resurssit?
RATKAISU
Meissä jokaisessa on valtavasti piileviä kapasiteetteja, mutta puristamalla ja pakottamalla niitä saadaan harvoin vapautettua. Taidesukelluksen avulla tuodaan lempeästi esiin ihmisen syvempi sisin: eri kyvykkyydet, resurssit, tunteet ja vahvuudet. Samalla löydetään uusia näkökulmia ja kyseenalaistetaan vanhoja asenteita.
Maneereja rikkova työskentelymenetelmä
PÄÄPAINO PROSESSISSA, EI LOPPUTULOKSESSA
Taidesukellus®-menetelmä rikkoo ajattelumme ”lasikupumaisia” maneereja ilolla, hauskuudella ja ennenkokemattomalla yllätyksellisyydellä. Työpaja antaa ihmiselle turvallisen ja hallitun tilan uuden luomiselle, irrationaalisen ja tiedostamattoman prosessin kuljettamana.
Työpajamme pohjaavat CREOPS® -opetussuunnitelmaan (Creative OPS), joka törmäyttää kuvataiteen peruselementit ja tekniikat yhteen kokemuksellisten Taidesukellus-työkalujen kanssa. Vain omakohtaisen kokemuksen kautta voimme muuttaa suuntaa, kasvaa ja kehittyä kohti uusia näkökulmia.
Vaikuttavuus
UUTTA YMMÄRRYSTÄ JA NÄKEMYSTÄ
Taidesukellus-menetelmän vaikuttavuutta on tutkittu mm. Naisyrittäjät-ryhmän kanssa (4/2019). Taidesukellus-työpajan jälkeen osallistujien usko omiin taiteellisiin kykyihin ja mahdollisuuksiin vahvistui. Myös jaksamiseen liittyvien tuntemusten kohdalla nähtiin positiivista muutosta.
SARJASUKELTAJIEN KOKEMUKSIA
Lue lisää Taidesukelluksen vaikutuksesta moneen kertaan sukeltaneiden sarjasukeltajien tarinoista:
“TAIDESUKELLUS ON ELÄMYS, JOKA JOHDATTELEE LÖYTÄMÄÄN ITSE"
"MÄ OLEN SE IHMINEN JOKA EI YMMÄRRÄ TAITEESTA MITÄÄN. SE ON TÄSSÄ SE HUIKEA JUTTU"
Tiedämme enemmän kuin osaamme kertoa
HILJAINEN TIETO MUUNNETAAN RYHMÄN YHTEISEKSI LUOVAKSI PÄÄOMAKSI
Kaikki se tieto jonka voimme kuvailla sanoin ja numeroin on vain jäävuoren huippu. Pinnan alla oleva jäävuori – se, mitä todella tiedämme – on isompi kuin osaamme kuvitellakaan. Hiljainen tieto koostuu henkilökohtaisista näkemyksistä, intuitiosta ja aavistuksista. Se on hyvin henkilökohtaista ja vaikea muotoilla niin, että se voitaisiin ilmaista ja siirtää toiselle (Nonaka & Takeuchi 1995).
Kuvataiteellisia ja kokemuksellisia menetelmiä yhdistellen tämä tieto voidaan löytää, sitä voidaan tarkastella, se voidaan muuntaa aineelliseksi voimavaraksi ja jakaa edelleen yhteisön kesken.
Taide kuuluu kaikille
TYÖPAJA EI VAADI AIKAISEMPAA TAITEELLISTA KOKEMUSTA
Taidesukellus-työpaja soveltuu niin duunareille kuin professoreille, kuvis-kammoisille kuin innokkaille piirtäjille – suuryrityksistä julkishallintoon, ICT-alalta kuntoutusterapiaan.
Taidesukellus madaltaa kynnystä ihmisen ja taiteen tekemisen sekä kokemisen välillä, tehden taiteesta saavutettavaa jokaiselle ikään ja taustaan katsomatta. Työpajassa jokaisen osallistujan persoonallisuus tuodaan hyväksyvään valoon ja yksilölliset kyvykkyydet osaksi yhteisön resursseja.
Jo yli 7 000 taidesukeltajaa
Taidesukellus®-menetelmää käytetään osana monenlaista toimintaa eri yrityksissä, yhteisöissä, järjestöissä, kouluissa, päiväkodeissa, palvelutaloissa, lastenkodeissa ym. Useat tuhannet taidesukeltajat todistavat menetelmän toimivuudesta.
MYÖS MEILLÄ ON KÄYTY SUKELTAMASSA:
Taidesukelluksen kehittäjä
Taidesukellus®-metodin kehittäjä, taiteilija Paula Julia Rusokallio on erikoistunut taiteen myytin purkamiseen. Hän on luonut urallaan erilaisia innovatiivisia työkaluja matalan kynnyksen taidetoimintaan. Rusokallion töissä yhdistyvät nerokkaasti yksilötason voimauttava itseilmaisu ja yhteisöllisyys.
Unesta todeksi
Taiteilija, Taidesukellus®-konseptin kehittäjä Paula Julia Rusokallio oli vuosia miettinyt, miten taiteen perusmenetelmät voitaisiin muokata jokaiselle ihmiselle sopivaksi ilman että taiteen myytti, olettamukset ja pelko sitä kohtaan estäisivät kokemusta.
Hän halusi kehittää konseptin, jossa taiteen myytti murretaan matalan kynnyksen toiminnalla. Leikkisyys, mielikuvitus, oivaltaminen, ilo, unelmat, epäonnistumiset, kompastumiset ja ripaus hulluutta täytyi saada konseptiin mukaan, jotta yksilön perimmäiset kyvyt, lahjat, ajattelu ja tunteet nousisivat pintaan.
Eräänä yönä Paula näki unessa maalauspohjan rakenneinnovaation, jonka pohjalta syntyi UNICanvas-maalauspohja (Pat. EP 3446598, Pat. FI 127584). Maalauspohja mahdollisti konseptille yhteisöllisen tulokulman sekä mm. yritysten uudenlaisen strategisen kehittämisen työkalun. Loppu on, kuten sanotaan, historiaa!
Kysy lisää!
Myynti
Katariina Haapanen
katariina[a]taidesukellus.fi
puh. +358 45 888 6244
Asiakaspalvelu, Taidesukellus- ja Taidepulahdus -työpajat
Rauha Hartt
info[a]taidesukellus.fi
puh. +358 40 965 6897
Strategiset & koulutus- ja valmennus-ohjelmat, teemojen räätälöinnit, uudet yhteistyöt
Paula Rusokallio
paula[a]taidesukellus.fi
puh. +358 44 062 2242