top of page
Taidesukellus ryhmä työpaja.jpeg

Ilo, hämmästys, oivallus - Taidesukellus!

Taidesukellus®-menetelmä syntyi murtamaan taiteen myyttiä ja valkoisen paperin kammoa. Missiomme on tarjota jokaiselle elämyksen kautta “osuma sydämeen” – avata ihmismielen rajat ja vapauttaa hänessä piilevä ääretön luovuuden potentiaali.

HAASTE

Organisaatioilla ja työyhteisöillä on jatkuvasti uusia tavoitteita, joita yksilöiden pitäisi saavuttaa: mukautua, uudistua ja tehostua kerta toisensa jälkeen. Mistä voimavarat ja resurssit tavoitteiden saavuttamiseen saadaan? Ihmisestä. Mistä ihminen löytää nämä vaadittavat voimavarat ja resurssit?

RATKAISU

Meissä jokaisessa on valtavasti piileviä kapasiteetteja, mutta puristamalla ja pakottamalla niitä saadaan harvoin vapautettua. Taidesukelluksen avulla tuodaan lempeästi esiin ihmisen syvempi sisin: eri kyvykkyydet, resurssit, tunteet ja vahvuudet. Samalla löydetään uusia näkökulmia ja  kyseenalaistetaan vanhoja asenteita.

Maneereja rikkova työskentelymenetelmä

PÄÄPAINO PROSESSISSA, EI LOPPUTULOKSESSA

Taidesukellus®-menetelmä rikkoo ajattelumme ”lasikupumaisia” maneereja ilolla, hauskuudella ja ennenkokemattomalla yllätyksellisyydellä. Työpaja antaa ihmiselle turvallisen ja hallitun tilan uuden luomiselle, irrationaalisen ja tiedostamattoman prosessin kuljettamana.

Työpajamme pohjaavat CREOPS® -opetussuunnitelmaan (Creative OPS), joka törmäyttää kuvataiteen peruselementit ja tekniikat yhteen kokemuksellisten Taidesukellus-työkalujen kanssa. Vain omakohtaisen kokemuksen kautta voimme muuttaa suuntaa, kasvaa ja kehittyä kohti uusia näkökulmia. 

Taidesukellus Ateljee Mansku.jpg
YLEN PUOLI SEITSEMÄN -OHJELMA TAIDESUKELLUKSESTA:
Taidesukellus ateljee puoli seitsemän.png

Vaikuttavuus

UUTTA YMMÄRRYSTÄ JA NÄKEMYSTÄ 

 

Taidesukellus-menetelmän vaikuttavuutta on tutkittu mm. Naisyrittäjät-ryhmän kanssa (4/2019). Taidesukellus-työpajan jälkeen osallistujien usko omiin taiteellisiin kykyihin ja mahdollisuuksiin vahvistui. Myös jaksamiseen liittyvien tuntemusten kohdalla nähtiin positiivista muutosta. 

SARJASUKELTAJIEN KOKEMUKSIA

Lue lisää Taidesukelluksen vaikutuksesta moneen kertaan sukeltaneiden sarjasukeltajien tarinoista:

Taidesukellus elämystyöpaja sarjasukelta
“TAIDESUKELLUS ON ELÄMYS, JOKA JOHDATTELEE LÖYTÄMÄÄN ITSE"
"MÄ OLEN SE IHMINEN JOKA EI YMMÄRRÄ TAITEESTA MITÄÄN. SE ON TÄSSÄ SE HUIKEA JUTTU"
Taidesukellus elämystyöpaja sarjasukeltaja Minna.JPG

Tiedämme enemmän kuin osaamme kertoa

HILJAINEN TIETO MUUNNETAAN RYHMÄN YHTEISEKSI LUOVAKSI PÄÄOMAKSI

Kaikki se tieto jonka voimme kuvailla sanoin ja numeroin on vain jäävuoren huippu. Pinnan alla oleva jäävuori – se, mitä todella tiedämme – on isompi kuin osaamme kuvitellakaan. Hiljainen tieto koostuu henkilökohtaisista näkemyksistä, intuitiosta ja aavistuksista. Se on hyvin henkilökohtaista ja vaikea muotoilla niin, että se voitaisiin ilmaista ja siirtää toiselle (Nonaka & Takeuchi 1995). 

Kuvataiteellisia ja kokemuksellisia menetelmiä yhdistellen tämä tieto voidaan löytää, sitä voidaan tarkastella, se voidaan muuntaa aineelliseksi voimavaraksi ja jakaa edelleen yhteisön kesken.

Taide kuuluu kaikille

TYÖPAJA EI VAADI AIKAISEMPAA TAITEELLISTA KOKEMUSTA

Taidesukellus-työpaja soveltuu niin duunareille kuin professoreille, kuvis-kammoisille kuin innokkaille piirtäjille – suuryrityksistä julkishallintoon, ICT-alalta kuntoutusterapiaan.

 

Taidesukellus madaltaa kynnystä ihmisen ja taiteen tekemisen sekä kokemisen välillä, tehden taiteesta saavutettavaa jokaiselle ikään ja taustaan katsomatta. Työpajassa jokaisen osallistujan persoonallisuus tuodaan hyväksyvään valoon ja yksilölliset kyvykkyydet osaksi yhteisön resursseja.

Jo yli 7 000 taidesukeltajaa

Taidesukellus®-menetelmää käytetään osana monenlaista toimintaa eri yrityksissä, yhteisöissä, järjestöissä, kouluissa, päiväkodeissa, palvelutaloissa, lastenkodeissa ym. Useat tuhannet taidesukeltajat todistavat menetelmän toimivuudesta.

MYÖS MEILLÄ ON KÄYTY SUKELTAMASSA:
Mainos - sukeltaneita yrityksiä 2021.jp

Taidesukelluksen kehittäjä

Taidesukellus®-metodin kehittäjä, taiteilija Paula Julia Rusokallio on erikoistunut taiteen myytin purkamiseen. Hän on luonut urallaan erilaisia innovatiivisia työkaluja matalan kynnyksen taidetoimintaan. Rusokallion töissä yhdistyvät nerokkaasti yksilötason voimauttava itseilmaisu ja yhteisöllisyys.

Taidesukellus Paula Julia Rusokallio.png

Unesta todeksi

Taiteilija, Taidesukellus®-konseptin kehittäjä Paula Julia Rusokallio oli vuosia miettinyt, miten taiteen perusmenetelmät voitaisiin muokata jokaiselle ihmiselle sopivaksi ilman että taiteen myytti, olettamukset ja pelko sitä kohtaan estäisivät kokemusta. 

Hän halusi kehittää konseptin, jossa taiteen myytti murretaan matalan kynnyksen toiminnalla. Leikkisyys, mielikuvitus, oivaltaminen, ilo, unelmat, epäonnistumiset, kompastumiset ja ripaus hulluutta täytyi saada konseptiin mukaan, jotta yksilön perimmäiset kyvyt, lahjat, ajattelu ja tunteet nousisivat pintaan. 

Eräänä yönä Paula näki unessa maalauspohjan rakenneinnovaation, jonka pohjalta syntyi UNICanvas-maalauspohja (Pat. EP 3446598, Pat. FI 127584). Maalauspohja mahdollisti konseptille yhteisöllisen tulokulman sekä mm. yritysten uudenlaisen strategisen kehittämisen työkalun. Loppu on, kuten sanotaan, historiaa!

Kopio tiedostosta Taidesukellus Taideteokset (6 of 29)-Web Size.jpg

Mediapoimintoja

Kysy lisää!

Myynti 

Marco

marco[a]taidesukellus.fi

puh. +358 50 547 7398

Katariina

katariina[a]taidesukellus.fi

puh. +358 45 888 6244

Asiakaspalvelu, Taidesukellus- ja Taidepulahdus -työpajat 

Rauha Hartt

info[a]taidesukellus.fi

puh. +358 40 965 6897


Strategiset & koulutus- ja valmennus-ohjelmat, teemojen räätälöinnit, uudet yhteistyöt

Paula Rusokallio

paula[a]taidesukellus.fi

puh. +358 44 062 2242

bottom of page