Tunnelmia työpajoista
Lue myös taidesukeltaneiden kommentteja täältä!
” Entäs jos yksilö istuu tietämättään oman onnensa ja rikkauksiensa päällä? Yksi mahdollisuus on sukeltaa hetkeksi pinnan alle, itseensä. Taideteokseen, jossa muhii valmis aineisto ja salaovi uuteen näkymään, ajatteluun, tunteeseen ja kokemukseen.”
Taidesukellus®
Taidesukellusta hyödynnetään mm. innovaatio- ja strategiatyössä, yksilö- ja yhteisövalmennuksissa, virkistys- ja työhyvinvointipäivissä, mielenterveys- ja terapiatyön, opetuksen ja pedagogiikan tukena, taideopetuksessa, juhlissa, kokouksissa, seminaareissa tai osana erilaisia teemapäiviä.
Innovatiivisen Taidesukellus-menetelmän avulla kuka tahansa osaa ja pystyy löytämään luovuutensa. Se sopii kaikille ikään, koulutukseen ja ammattiin katsomatta. Työskentelyssä hyödynnetään kuvataiteen perustekniikoita ja uusia innovatiivisia menetelmiä.
Työpajan yleisin kestoaika on 3 tuntia.
Työpaja on räätälöitävissä kohderyhmän tarpeille sopivaksi. Työskentely voi tapahtua
pienessä, intiimissä ryhmässä tai suuremmassa, jopa 100 hengen työpajassa.
Jokainen osallistuja työskentelee itsenäisesti, ohjatusti, omassa rauhassa.
Taidesukelluksen voi tilata minne vain. Työpajaan voi yhdistää tarjoiluja pienestä purtavasta gaalaillalliseen asti. Taidesukellukseen voi halutessaan liittää muitakin palveluja, kuten
hemmotteluhoitoja, virkistys- tai elämysaktiviteetteja.
Työpajan sisältö selviää sukelluksen edetessä. Lopputuloksena syntyy hämmästyttävä taideteos, jossa yksilön tarina ja kyvyt pääsevät esille. Lopulliset teokset voidaan yhdistää ryhmän tai
yhteisön yhteiseksi teokseksi. Menetelmällä on toteutettu Suomen suurin yhteisötaideteos Sydänsyli, jossa oli mukana 1048 taidesukeltajaa. Teos muodosti sadan neliön jättimäisen installaation lahjana Suomen itsenäisyyden juhlavuodelle. Lue lisää!
”IHMISKUNNAN HISTORIASSA KUVA ON EDELTÄNYT KIRJOITUSTA. NÄKEMINEN JA LUOMINEN OVAT OSITTAIN TIEDOSTAMATTOMIA PROSESSEJA. TAIDESUKELLUKSEN AVULLA NE NOUSEVAT PINTAAN.”
Mihin Taidesukellus
sopii?
®
-
Elämys-, hyvinvointi- tai tiimipäiviin
-
Strategia-, kehitys ja innovaatiotyöskentelyyn
-
Kuvataidekasvatukseen
-
Mielenterveystyön tueksi
-
Innovatiivisuus & luovuus -luennointiin
-
Ohjelmanumeroksi juhliin
-
Lahjaksi
-
Yksityisopetukseen
Mihin Taidesukellus®
sopii?
-
Elämys-, hyvinvointi- tai tiimipäiviin
-
Strategia-, kehitys ja innovaatiotyöskentelyyn
-
Kuvataidekasvatukseen
-
Mielenterveystyön tueksi
-
Innovatiivisuus & luovuus -luennointiin
-
Ohjelmanumeroksi juhliin
-
Lahjaksi
-
Yksityisopetukseen
Taidesukeltajan
muistilista
-
Työpajan kesto keskimäärin 2h-5h
-
Sellaiset vaatteet ja mieli mukaan, etteivät pienet tahrat haittaa!
-
Työpajoissa on jokaiselle oma esiliina
-
Työpajan voi tilata minne vain
-
Työpajan sisällön voi räätälöidä omien toiveiden mukaiseksi
-
Taidesukellus ei vaadi aiempaa taiteellista kokemusta
Sukeltajien kokemuksia
”Täysin ”out of the box”. Mahtavaa!” –Tuomo
"Uusi kokemus kaikilla tasoilla! Kiinnostavaa, mielenkiintoista, upeaa!"
– Elina, Unifi, rehtorineuvosto
"Upea & avaava kokemus!" – Mert Otsamo
"Hienoa! Tosi hauskaa oli. Hyvä metodi!" – Matti, Suomen Pankki
”Oli jännittävää, mä räjähdin.” – 3-luokkalainen Oscar
”Balsam för själen. Tack.” – Nimetön
”Taidesukellus saa kyynisenkin luovan mielen riisuutumaan aseistaan. Antamalla itselleen luvan olla säännöistä vapaa sekä lopputuloksesta auttamattoman tiedostamaton, ihminen saa taidesukelluksessa tunnepuolen kokemuksia, joista päällimmäisinä mieleen nousevat riemu, hämmästys ja lapsenomainen uteliaisuus.”
– Jukka Kurttila, Finlayson
Kuvagalleria
Mediapoimintoja
Taidesukeltaneiden blogiartikkeleita:
Lehtijuttuja Taidesukelluksesta:
Etelä-Saimaa - Uudella maalauspohjalla jokainen voi hypätä paletille.
Sydänlehti - Taideterapia eheyttää ja tasapainoittaa arkea sydänsairauden kanssa.
SOS-lapsikylä - Sukellus taiteen maailmaan.
Karjalainen - Lyseolaiset osallistuivat maanlaajuisen kuvakollaasin tekoon.
Kuvagalleria
Tilat
Kampin ateljee
Ateljee sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa, Kampissa. Samassa tilassa toimii taiteilija Ismo Höltön ateljee. Upean tunnelmallisessa tilassa pääset kurkistamaan Suomen kansallis-valokuvaajan pyhimpään. Sukellukseen on mahdollista yhdistää pientä tai suurempaakin tarjoilua.
Max. 20 hlöä
Viinikellari
Tunnelmallinen ja ylellinen viinikellari sijaitsee Kalevankadulla, Helsingissä. Pidit sitten juhlat tai kokouksen, voit halutessasi yhdistää täällä Taidesukelluksen moniaistiseksi elämykseksi esimerkiksi viininmaistelun tai illallisen kanssa.
Max. 40 hlöä
Hyvinvointikartano Kaisankoti
Kaunis 1800-luvun kartano sijaitsee Pohjois-Espoon rauhallisessa maalaismaisemassa. Täällä voit halutessasi yhdistää Taidesukelluksen Kaisankodin monipuolisiin kokous-, työhyvinvointi-, hemmottelu-, ravintola- ja juhlapalveluihin.
Max. 40 hlöä
Kulttuuritehdas Korjaamo
Urbaani kulttuurikeidas toimii vanhassa, tunnelmallisessa ratikkahallissa, Helsingissä. Täällä voit järjestää niin pienen, tunnelmallisen kuin suuremmankin Taidesukelluksen. Korjaamon ravintolapalvelut ovat myös käytettävissäsi.
Max. 120 hlöä
Suomalainen klubi
Idyllisellä Suomalaisella Klubilla Helsingin ydinkeskustassa voit taidesukeltaa oman kabinetin rauhassa, tai historiallisessa pääsalissa. Voit yhdistää elämykseen herkullista ruokaa pienestä purtavasta gaalaillalliseen.
Max. 100+ hlöä
Vauhtifarmi
Maalaismiljöössä Nurmijärvellä voit sukeltaa pienen tai isommankin porukan kanssa. Monipuoliset tilat ja runsas aktiviteettivalikoima mahdollistavat esim. työhyvinvointi-, virkistys- tai polttaripäivän koostamisen vaativampaankin makuun.
Max. 150 hlöä
Mitä taidesukellus maksaa?
Suositukset
Taidesukellus®-menetelmää käytetään osana monenlaista toimintaa
yrityksissä, yhteisöissä, järjestöissä, kouluissa,
päiväkodeissa, palvelutaloissa, lastenkodeissa ym.
Myös meillä on käyty sukeltamassa:
Yhteistyökumppanit ja hankkeet
Aalto Yliopiston IDBM-maisteriohjelma yhdistää muotoilun ja tekniikan globaalin liiketoiminnan kehittämiseen. Yhteistyö Taidesukellus-konseptin kanssa mahdollistaa aivan uudenlaisia poikkitieteellisiä oppimiselämyksiä.
Avidly on luova markkinoinnin palvelutoimisto, joka uskoo parampaan huomiseen johtavaan toimintaan. Taidesukellus menetelmänä auttaa löytämään yhteisön tai organisaation olemassa olon oikeutta.
Frakkipalvelu NAM on Suomen johtava frakkivuokraamo ja kumppanina mahdollistamassa lisensoitujen Taidesukellus-ohjaajien pukuja ja asusteita.
Sokeva Oy on tunnettu laadukkaista suomalaisista siveltimistä ja yhteistyöstä näkövammaisten työntekijöiden kanssa. Yritys toimii
yhteistyösponsorina Taidesukelluksen materiaali- ja tarvikehankinnoissa.
Consultium Oy on johtamisen ja organisaatioiden uudistamisen asiantuntija, joka on mukana kehittämässä Taidesukellus-menetelmää strategiseksi johdon ja organisaatioiden tiimivälineeksi, liiketoimintamallien ja strategioiden kehittämiseen.
Seriman Oy on luotettava kumppanimme ja innovatiivisen maalauspohjan valmistaja.
Telaketju-hankkeen (VTT, Turun AMK) tavoitteena on edistää tekstiili-jätteen hyödyntämistä Suomessa. Yhteistyössä Taidesukellustehtaan kanssa kehitetään kierrätystekstiileistä valmistettua maalauspohjaa.
Sol i minnet -projekti tuo elämyksellistä sisältöä innovatiivisella tavalla vaikeasti muistisairaille. Taidesukellus-menetelmä toimii tutkimus-hankkeen keskiössä, jossa havainnoidaan yksilön tunteita ja mahdollistetaan hienomotoristen taitojen haltuunottoa.
Sirkus Keikaus hyödyntää Taidesukellus-menetelmää klovneria-prosessissa, jossa haetaan yksilön sisäistä klovnia esiin.
Breaks Finland Oy operoi elinikäisen oppimisen, innovaatioiden, muutoksen sekä digitaalisen työnmurroksen leikkauspisteissä.
Helsingin konservatorio on paitsi musiikkioppilaitos myös konserttitalo ja kulttuuripalveluiden tarjoaja, joka on mukana kehittämässä Taidesukelluksen ja musiikin yhdistävää luovaa, innovatiivista kokonaisuutta.
Metropolia Ammattikorkeakoulu on osaamisen rohkea uudistaja ja tulevaisuuden aktiivinen rakentaja, joka tuo Taidesukellustehtaan hankkeisiin teknologista asiantuntijuutta ja tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio-osaamista.
Business Finlandin INTO-hankkeessa (Innovatiivisen ajattelutavan kehittäminen) on käytetty Taidesukellusta yhtenä luovan kehittämisen työkaluna. Innovaatiiviselle maalauspohjalle on myönnetty myös Business Finlandin Innovaatioseteli EU-patentin vireille jättämiseen.
ELY-keskus on mukana Taidesukellustehtaan liiketoiminnan kasvussa, kehittämisessä sekä kansainvälistämisessä.
Taidesukellus®-metodin kehittäjä, taiteilija Paula Julia Rusokallio on erikoistunut taiteen myytin purkamiseen. Hän on luonut urallaan erilaisia innovatiivisia työkaluja matalan kynnyksen taidetoimintaan. Rusokallion töissä yhdistyvät nerokkaasti yksilötason voimauttava itseilmaisu ja yhteisöllisyys.