top of page
  • Rauha Hart, MFA

Taidesukellus - Lapinlähde


Taidesukellus haastaa traditionaaliset kategoriat ;taideterapia, pikakurssi omakuvan toteuttamiseen valkoista paperia pelkääville, yhdessä uuden oivaltamista, hyvien fiilisten tuottamista ihan muuten vaan, hauskapitoa hauskanpidon vuoksi.

Kaikkea tätä ja vielä jotain muuta, nimeämätöntä, tapahtuu Paula(n) (Rusokallion) rautaisen ammattitaidon ohjauksessa. Lempeästi, mutta varmasti ja "tukevalla" tavalla taidesukeltajia ohjataan tekemään kuva, joka menee syvemmälle kuin pelkkä kuva. Paradoksi, mutta ehkä juuri siinä on sukelluksen taika. Elämähän on paradoksi, meidän on vain hyväksyttävä se ja mentävä aallon mukana.

Ja soljuvasti työpaja vie. Kahden ja puolen tunnin sessio menee ohi hetkessä ja tuloksena on liuta upeita teoksia, jotka saavat tekijänsäkin huumaantumaan. Paulan positiivinen, ihanan lämmin asenne sulattaa sydämet ja saa kaikkein epäileväisemmänkin taidesukeltajan heittäytymään tekemiseensä intensiivisesti. Keskittyminen, jota työpajoissa näkee, on aivan mahtavaa.

Paulan & tiimin järjestämät puitteet ovat myös hienot: todella kattava valikoima erilaisia taidemateriaaleja on sukeltajien käytössä; taiteilijalaatuisista lyijykynistä kuivamaaleihin ja kaikkea siltä väliltä. Melkeinpä mitä tahansa juolahtaa mieleen tuottaa, siihen on mahdollisuudet. Suosittelen! :-) "

"luovia hetkiä, tunne siitä että vau, sain tällaista itse aikaan!"

"inspiroi ja auttaa jäsentämään sitä mihin kaikkeen sitä itseasiassa pystyy."

"mä rakastan askartelua, tää on kivaa."

"mielenkiintoinen, helposti lähestyttävä tapa taiteen/luovuuden mahdollisuuksiin. Matalan kynnyksen taidetoimintaa, laajempi yhteisöllinen ja yhteiskunnallinen konteksti kiinnostava. Kiitos!”

bottom of page