top of page
  • Paula

Taidesukellus - Myllypuron koulu

Myllypuron kouluun kohosi taidesukellus-työpajat kahtena päivänä. Omalta puoleltani työpajan pystytys edellisenä päivänä oli tunteikas, koska Isi ja 2,5 vuotias poikani olivat mukana auttamassa. Pikkuisen sormet kulkivat pulpettien vierellä ja asettelivat peltikuppeihin jokaiselle oman pensselin. Seuraavaksi aseteltiin paperit ja yllätysmateriaalit. Kiitos rakkaat pojat!

Taidesukeltajina olivat 3. ja 5. luokkalaisia. Mahdoton jännitys ilmassa-mitä ihmettä on taidesukellus? – mitä me oikein tehdään?

Eloisa, värikäs ja Super innostunut ryhmä sukelsi samettiseen hiljaisuuteen jo 15 minuutin jälkeen. Hymy ja nauru vuorottelivat jälleen, kun omakuvaa ja elävää viivaa tarkasteltiin.

2,5 tuntia kului aivan yllättäen, kädet maalissa ja onnistumisen tunnetta oli aistittavissa hymyn kaaressa. Opettajien kanssa teimme erityisiä havaintoja luovan työn synnyttämästä, melko voimakkaastakin kokemuksesta, jossa muutos ja mahdollisuus kulkevat käsi kädessä.

Saimme kokea monia eri menetelmiä, tekniikoita, satoja väriharmonioita ja uusia rakenteita. Ilman yllätyksiä, hämmästelyjä, huutoja, nauruja ja halauksia emme pärjänneet!

Yhteisötaideteos Sydänsyli sai liki 50 uutta, uniikkia ja uljasta Omakuvaa 1000 taideteoksen joukkoon.

En ikinä unohda näitä valtavan isoja halauksia ja sanoja- ”milloin sä tuut uudestaan tänne?”.

Tämä sukellus liikutti ja kosketti sydäntäni. Se hienosääti ajatuksiani, miten merkittävää on luoda luovaa työtä yhdessä. Todellakin lasten ja nuorten mielikuvitus sekä luovuus on häkellyttävästi rikkautta heijastavaa. Vuorovaikutuksen, havainnoinnin ja kasvun suunta on molemminpuolista.

Työpaja mahdollistettiin Uudenmaan liiton ja SOK:n tuella.

Kiitos Sydämellisesti avusta ja kaikesta järjestelyistä Juha, Vili ja Hanna.

bottom of page