top of page
  • Writer's pictureSini @Taidesukellustehdas

Koronakriisin ratkaisijana

Googlasin sanaparin “taide” ja “koronakriisi”. Suurin osa osumista käsitteli taidealaa kärsijän ja häviäjän roolin kautta. Entäpä jos tarkastellaankin asiaa ratkaisijan roolin näkökulmasta?


Kun toimintaympäristö, niin lokaali kuin globaali, muuttuu vauhdilla, tutut työkalut saattavat osoittautua tylsiksi ja toimimattomiksi. Rationaalinen mieli ja olemassa oleva tieto ovat usein kiinni menneessä ja nykyhetkessä. Uusien mahdollisuuksien tavoittamiseen tarvitaan irtautumista vanhasta, tähän taiteen keinot ovat erittäin tehokkaita.


Ei sattumaa, että Einsteinkin totesi, että mielikuvitus on tärkeämpää kuin tieto. Tieto kertoo meille, mitä on ollut - luovuus ja mielikuvitus, mitä voisi tulla.Tässä Sitran jutussa kannustetaan taiteilijoiden hyödyntämiseen työelämän haasteiden ratkaisemisessa. Erinomaista! Taiiteen ja Taidesukellustehtaan tehtävä on kyseenalaistaa, ihmetellä ja sukeltaa syvemmälle. Voidaanko tässäkin päästä vielä vähän pidemmälle:


💡 entäpä jos onkin niin, että taiteen voima sietää hämmennystä ja ei-tietämisen tilaa, kurottautua kohti tuntematonta, uusia ratkaisuja ja innovaatioita, asuukin meissä jokaisessa?

💡💡Entäpä jos taiteen luovat keinot voidaan valjastaa kenen tahansa, ei vain taiteilijoiden, käyttöön?


💡💡💡 Entäpä jos sen mahdollistaminen ei olisikaan mahdotonta vaan itse asiassa helppoa? Taidesukellustehtaalla on kokemusta yli 3 200 Taidesukelluksesta, niistä syntyneistä oivalluksista ja piilevien kykyjen esiin nousemisesta. Luovuus ja voima löytyvät pinnan alta, ihan jokaisesta meistä. Täytyy vain uskaltaa sukeltaa.


Ja silloin kuka tahansa meistä voi toimia ratkaisijan roolissa.


Comments


bottom of page