top of page
  • Writer's pictureNoora @Taidesukellustehdas

Ohjaaja haastattelussa: Tiina SuominenOn taas aika tutustua lähemmin Taidesukelluksen upeisiin, kantaviin voimiin – Taidesukellus-ohjaajiin ❤️ Tänään vuorossa on Tiina Suominen.


Tiina otti osaa ensimmäiseen Taidesukellus AIST Business -ohjaajakoulutukseen ja valmistui ohjaajaksi alkuvuonna 2022. Hän on yrittäjä, joka toimii päiväkodinjohtajana ja iltapäiväkerhon palveluntuottajana sekä työnohjaajana, coachina, valmentajana ja kansainvälisenä Montessori-kouluttajana omien yritystensä kautta.


Tiina – Kuvaile jotenkin omaa matkaasi koulutuksen aikana. Mikä sinussa muuttui ja miten?


Matka Taidesukellus-ohjaajaksi on ollut aivan mahdoton - siis mahdottoman ihana! [Menetelmän perustaja ja kouluttaja] Paula innosti ja kannusti, usutti kokeilemaan ja ylittämään omia rajoja taiteen tekemisessä. Sain paljon varmuutta ja ideoita niin tekemiseen kuin sen näkemiseenkin!


Itsevarmuus tehdä kuvataiteellisia asioita, kokeilla, löytää ja mennä (metsäänkin!) kasvoi ja vahvistui hurjasti koulutuksen aikana. Tekeminen avasi monia kanavia itsessäni, vahvisti omaa intohimoani ja osaamistani tehdä asioita erilaisten ryhmien kanssa sekä ohjata ryhmien jäseniä löytämään omia uinuvia kykyjä ja käyttämään vahvuuksiaan.


Taidesukellus on niin monipuolinen kokonaisuus, että jokaiselle löytyy jotakin, kenties uutta ja yllättävää, kenties nautintoa ja estetiikan esille tuomista, kenties jotain ihan muuta.


Miksi lähdit kouluttautumaan Taidesukellus-ohjaajaksi?


Muutaman kerran työpajat veivät mennessään. Taidesukelluksen kautta koin pääseväni käsiksi oman kadonneen taiteentekijän metsästykseen. Ihana Paula innosti osallistumaan koulutukseen ja loppu on historiaa.


Taidesukellus konseptina on mitä mainioin työväline mm. työhyvinvoinnin lisäämiseen työyhteisöissä sekä yksilö- ja työyhteisövalmennuksissa. Näin jo alkuvaiheessa menetelmän mahdollisuudet sekä potentiaalit yhdistettäviksi muihin töihini ja ammatteihini. Tavoitteenani oli mm. käyttää Taidesukellus- ja Taidepulahdus -menetelmiä osana ratkaisukeskeisen valmentajan ja työnohjaajan työtäni sekä varhaiskasvatuksessa että sen ammattilaisten kouluttamisessa.


Iloinen ohjaaja ja osallistujat Life Coachien Taidesukellus-työpajassa.


Miten hyödynnät ohjaaja-koulutusta omassa työssäsi?


Työskennelläni lasten kanssa olen ottanut monia uusia ulottuvuuksia mukaan taiteen tekemiseen ja taiteen eri muotoihin tutustumiseen. Taiteen tekemisestä on tullut innostavampaa ja vapaamuotoisempaa, lasten omaa itseilmaisua.


Koulutus antaa osaamisen ja vahvuuden toimia sekä Taidesukellus- että Taidepulahdus -työpajojen ohjaajana. Ateljeen penkillä opittua voi hyödyntää myös epäsuorasti monenlaisissa hyvinvointiohjauksissa ja valmennuksissa. Pidän itse erityisesti siitä, että koulutuksen antamia monia oppeja ja menetelmiä voi helposti yhdistellä, pilkkoa osiin ja käyttää hyvinkin erilaisissa tilanteissa.


Mikä ohjaajan työssä on tänä päivänä parasta? Entä haastavinta?


Ohjauksessa parasta on erilaisten ryhmien ohjaaminen erilaisissa ympäristöissä ja saada tarjota osallistujille elämyksiä ja hetken irtiottoja arjen pyörteistä.


Haastavinta ohjaajan työssä on, että tätä on haastavaa kuvailla työnä. Kuvailenkin sitä enemmänkin ilon jakamisena ja tekemisen meininkinä, josta itsekin nautin jokaisessa ohjauksessa.


Fiilistelyä Taidesukellus-ohjaajakoulutuksen ensimmäiseltä vuosikurssilta.


Kenelle suosittelisit Taidesukellus-ohjaajakoulutusta ja miksi?


Sinulle joka:


- pidät toisten kanssa työskentelystä

- haluat olla osa mahtavaa ohjaaja-porukkaa

- olet riittävän "hullunrohkea" heittäytymään iloon ja hullutteluun

- koet että tekemisen meininki on juttusi ja olet valmis tarjoamaan ihmisille jotain uutta ja erilaista hyvinvoinnin lisäämiseksi taiteen keinoin

- uskallat jokaisen ohjauksen alussa olla valmiina sukeltamaan tuntemattomaan, kylmään veteen ja syvään päätyyn ;)

- olet valmis löytämään itsestään uusia puolia ja kurkkimaan oman sielun sopukoihin pelkäämättä ovien raottelua.
Maksuton konsultaatio (45 min) + Q&A-infotilaisuus. Jos sinua kiinnostaa kuulla lisää siitä, mitä arvoa Taidesukellus-menetelmä ja ohjaajakoulutus voisivat tuoda juuri sinun osaamispalettiisi, voit varata maksuttoman henkilökohtaisen konsultaation menetelmän perustajan Paula Rusokallion kanssa. Ota yhteyttä paula[a]taidesukellus.fi ja jutellaan lisää 💌


Maanantaina 13.2.2023 klo 17 järjestetään koulutuksen toinen Q&A-infotilaisuus, johon voit ilmoittautua tästä linkistä (Zoom). Sanaa koulutuksesta saa mieluusti laittaa kiertämään ystäville, tutuille ja kollegoille, niin saadaan huippuryhmä koottua!Edit: postausta muokattu 22.12. Päivitetty koulutuksen alkamisajankohta keväästä syksyyn 2023.

Commentaires


bottom of page