top of page
  • Writer's pictureNoora @Taidesukellustehdas

Ohjaajakoulutus alkaa 2023!Ihania uutisia Tehtaalta: Taidesukellus®-ohjaajakoulutus käynnistyy jälleen syksyllä 2023! Lue lisää koulutuksesta.


Tätä koulutusta on ❤️:llä kehitetty eteenpäin siitä saakka, kun ensimmäiset upeat Taidesukellus-ohjaajamme valmistuivat nyt alkuvuodesta. Uuden ohjelman myötä luvassa on 8 kuukauden kutkuttava, kasvattava ja koskettava matka luovuuden fasilitaattoriksi!


Tulemme jakamaan ohjaajakoulutuksesta sekä täällä blogin puolella että somessa (@taidesukellus). Mistä olisikaan parempi aloittaa kuin katsauksesta ihanaan muusayhteisöön, itse Taidesukellus-ohjaajiin. Heistä ihka ensimmäinen koulutettu & auktorisoitu ohjaaja Suomessa on Rauha Hartt, kuvataiteen maisteri MFA.Rauha – miksi kouluttauduit Taidesukellus-ohjaajaksi?


Olen ammatiltani kuvataiteilija ja kuvataiteilijan on useasti vaikeaa löytää alaansa läheltä liippaavaa palkkatyötä. Alalla pääasiassa toimitaan apurahojen tuella ja tämän lisäksi useat taiteilijat opettavat julkisella puolella, johon tunku on mittava. Tämä on yksi syy miksi lähdin ohjaajaksi.

Toinen syy on työn palkitsevuus – se kuinka tuntee tekevänsä työtä jolla on väliä. On hienoa nähdä kuinka Taidesukellus-työpajaan osallistuvat ihmiset uudelleen ja uudelleen löytävät piileviä kykyjä itsestään ja tätä kautta tuntevat voimaantuvansa.


Millaista on työskennellä ohjaajana?


Taidesukellus tarjoaa uniikin työpaikan taiteen kentällä. Ohjaajana pääsen työskentelemään läheisesti asiakkaiden kanssa ja onnistumisen kokemusten todistaminen uudelleen ja uudelleen on superpalkitsevaa. Työ on myös hyvällä tavalla haastavaa, ennen kaikkea koska ryhmät ovat aina todella erilaisia ja asiakkaat tarvitsevat aina tilanteeseen sopivaa, kustomoitua ohjausta.

Taidesukelluksen toimipisteinä ovat kaksi ateljeeta Helsingin keskustan alueella Töölössä ja Kampissa. Useasti olemme myös asiakkaiden omissa tiloissa, mikä tuo aina oman värinsä ohjaamiseen.


Paula ja Rauha Suomenlinnan Pirunkirkossa vetämässä työpajaa 120:lle taidesukeltajalle.


Mikä ohjaajan työssä on parasta?


Työssä parasta on se että se on niin vaihtelevaa, ei ehdi kyllästyä! Tämä sopii luonteenlaadulleni loistavasti, koskaan ei ole kahta samanlaista päivää.

Myös kontakti suureen määrään todella erilaisia ihmisiä, erilaisista yhteiskuntaluokista ja muista taustoista on todella mielenkiintoista ja opettavaa.


Mikä työssä haastaa sinua?


Tavallaan ne palkitsevimmat asiat ovat joskus myös haastavimpia. Eli esim. asiakkaiden omiin toimitiloihin meneminen ja sinne ateljeetilan rakentaminen on joskus raskasta fyysisesti. Henkisesti raskasta ja voimia vievää voi olla haastavan ryhmän ohjaaminen tai jos työpajoja on ollut monia viikon aikana eikä ole päässyt kunnolla palautumaan ohjaamisen jäljiltä.


Rauha ja avustava ohjaaja Nanna vetämässä Taidepulahdus-työpajoja Hotel AX:n avajaisviikolla.


Kenelle suosittelisit Taidesukellus-ohjaajakoulutusta ja miksi?


Suosittelen koulutusta kenelle tahansa, joka haluaa laajentaa omaa osaamistaa kuvataiteen parissa ja kanssa. Tämä työ sopii ihmisille jotka tykkäävät fasilitoida inspiroivia työpajoja erilaisten ryhmien kanssa. Suosittelen tätä myös luovaa yksityisyrittäjyyttä toivoville!


Loppuun: mikä on jokin kiintoisa yksityiskohta sinusta, jonka haluaisit jakaa?


Päätin ryhtyä taiteilijaksi, kun näin teininä ensimmäisen kerran suuren määrän nykytaidetta Ateneumin Ars 95 -näyttelyssä.
Maksuton konsultaatio (45 min) + Q&A-infotilaisuus. Jos sinua kiinnostaa kuulla lisää siitä, mitä arvoa Taidesukellus-menetelmä ja ohjaajakoulutus voisivat tuoda juuri sinun osaamispalettiisi, voit varata maksuttoman henkilökohtaisen konsultaation menetelmän perustajan Paula Rusokallion kanssa. Ota yhteyttä paula[a]taidesukellus.fi ja jutellaan lisää 💌


Maanantaina 13.2.2023 järjestetään koulutuksen toinen Q&A-infotilaisuus, johon voit ilmoittautua tästä linkistä (Zoom). Sanaa koulutuksesta saa mieluusti laittaa kiertämään ystäville, tutuille ja kollegoille, niin saadaan huippuryhmä koottua!
Edit: postausta muokattu 22.12. Päivitetty koulutuksen alkamisajankohta keväästä syksyyn 2023.

Comments


bottom of page